Lejonfastigheter AB ger medarbetarna bättre möjligheter

Lejonfastigheter AB ville ge både medarbetare och chefer bättre verktyg för att jobba mer effektivt. Därför valde man utbildningen Workflow Live. Vi bad HR-chefen Helena Almroth berätta mer 

 

Lejonfastigheter AB är en viktig del av Linköpings stadsbild. Det kommunala bolaget har i över 25 år ansvarat för offentliga fastigheter där tiotusentals Linköpingsbor vistas varje dag: skolor och förskolor, omsorgsboenden och lokaler för offentlig service, idrottsanläggningar, kulturella arenor och andra mötesplatser i hela kommunen. Samtidigt som man förädlar och vårdar befintliga hus arbetar Lejonfastigheter med många utvecklingsprojekt som kommer att sätta prägel på Linköping under lång tid framöver. 

Alla medarbetare på Lejonfastigheter har gått en utbildning i workflow som vi arrangerade. Workflow är vår metodik för hur medarbetare, team och ledare kan arbeta hållbart och effektivt i den digitala, sociala och fysiska arbetsmiljön.

En tid efter utbildningen bad vi Helena Almroth, HR-chef på Lejonfastigheter AB att berätta lite mer om både varför man valt Workflowutbildningen och vad den gett.

 

Ökad digital mognad

 

Vår första fråga till Helena var varför Lejonfastigheter AB satsar på era arbetssätt just nu?

"Vi har ett aktivitetsbaserat kontor och arbetar för en ökad digitalisering och flexibilitet med fokus på ett mer flexibelt arbetsliv. Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra våra arbetssätt varav Workflow är ett viktigt verktyg i vår arbetsvardag genom ett ökat fokus, framförhållning och balans i arbetsvardagen där de digitala arbetsmetoderna underlättar i arbetet. HR arbetar med att främja en god arbetsmiljö där medarbetarna på Lejonfastigheter kan prestera, utvecklas, trivas och må bra."

Ni erbjuder alla i företaget att lära sig Workflow. Kan du berätta mer om hur ni tänkte kring det?

"Det stämmer! Vi arbetar med Workflow för att ge våra medarbetare möjligheter och förutsättningar att kunna påverka och underlätta sin arbetsdag."

Vad skulle du säga är de största effekterna ni upplevt efter utbildningen?

"Vi har ett papperslöst kontor och har ökat vår digitala mognad. Vi har dessutom fått en djupare förståelse för självledarskapet och dess betydelse."


Utvecklat självledarskap


Hur har ni jobbat med ledarskapet under denna process?

"Våra chefer arbetar kontinuerligt med att stärka sitt ledarskap genom utbildningsinsatser, coachning och i dialog med varandra och sina medarbetare. Cheferna stöttar med att utveckla sitt självledarskap. Vi har dessutom fokusområden i våra utvecklings- och dialogsamtal som kopplar till Workflow.”

Hur går ni vidare med arbetet?

"Vi har utvecklat arbetssätt både för vårt kontor och arbete på distans där vi har dragit lärdomar från utbildningen. Det blir en del av kulturen."

Ett stort tack till Helena för att hon delade med sig av sina erfarenheter.


Vill du veta mer om Workflow?


Vår utbildning Workflow hjälper dig ta det första, stora steget mot hållbar effektivitet. Den ger dig kunskaper och praktiska övningar både kring hur du ska använda de IT-verktyg du redan har på plats – som din mail och din smartphone – och hur du kan jobba mer effektivt.

Utbildningen ger dig verktygen för ett klarare fokus, en tydligare struktur, rationell informationshantering och effektivare kommunikation. De här verktygen och kunskaper om hur du blir bättre på att prioritera och planera ger dig en stabil grund för att arbeta med ökad effektivitet och mindre stress. Och de fungerar lika bra i alla arbetsmiljöer.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur vi anpassar vår Workflow-utbildning till ditt företags behov.

Här kan du boka din egen Workflow-utbildning

Prenumerera på vår blogg