Workflow Live 06/12 2021 - Från tanke till innovation!

: 2 min

Många har bra ideér och givande anteckningar, men har problem att göra något konkret med dem eftersom strukturen saknas. Har du en process för hur du omsätter dina bästa idéer till handling?

Vi lever idag med ett intensivt informationsflöde som lätt dränker vår kreativitet och gör oss reaktiva. När inflödet är stort och tempot högt så är det extra viktigt att avlasta vår hjärna genom att skapa ett rutinbaserat arbetsflöde för idéer och noteringar med anteckningar.

Ofta är anteckningen den första ansatsen till en ny idé som sedan kanske ska förädlas vidare, men blir ofta svårt eftersom anteckningarna är ostrukturerade och svåra att hitta. Med ett enkelt och genomtänkt sätt baserat på fyra steg slipper vi oket av en mängd ostrukturerade noteringar och får bättre avkastning på vår tankeförmåga:

  • Samla - alla anteckningar på ett ställe och gör det enkelt att hitta.
  • Förtydliga - och konkretisera vad du egentligen vill med anteckningen.
  • Processa - vad som ska kastas, göras och sparas.
  • Förädla - anteckningen och jobba vidare.

Genom att implementera denna struktur rätt blir det lätt för dig att lägga in det i ett digitalt verktyg som Microsoft OneNote.

Missade du livesändningen av Workflow Live?

Inga problem! Vi spelar in varje tillfälle av Workflow Live så att du kan se den inspelade versionen här.

 

Workflow Live är framtaget för att ge dig möjligheten att utveckla och förbättra ditt självledarskap och hur du samarbetar med dina kollegor. Workflow Live är återkommande, berör ett nytt tema varje vecka, och är helt kostnadsfria för dig att delta på. Höstens schema finns redan nu på vår hemsida, så passa på att anmäla dig till Workflow Live för att få en bra start på hösten. 

Upptäck kommande Workflow LIVE

Prenumerera på vår blogg